HD Sportster zijspancombinatie te koop! Speciale prijs.

Wil je een motor, onderdeel of iets anders aanbieden, doe het hier.
jastul

HD Sportster zijspancombinatie te koop! Speciale prijs.

Ongelezen bericht door jastul »

Beste medegenoten, de laatste jaren gaat het mij lichamelijk minder, artritis in handen, versleten onderrug, pijn in heup (ooit met de motor van de weg afgereden door automoblist). Ik rij dus super weinig, paar honderd kilometer per jaar. Daarnaast ben ik voornemens weer voor langere tijd binnenkort (dit jaar?) weer naar Azie te gaan, mijn 2-de thuis. Heerlijk altijd warm, daardoor minder pijn, en goede massages zijn zo goedkoop (uur 5 euro) dat je je die ook nog wekelijks kan permitteren.
Aan alles komt een einde, ik vrees toch dat het einde van het motorrijden voor mij is gekomen. Kan die motor nog jaren in de garage naast de verwarming laten staan, maar wat heeft dat voor zin. Dus helaas ...........

Harley Davidson XL 1200 Sport zijspancombinatie met (stalen) Sputnik zijspan. NL motor, afgifte deel 1 op 31-8-1986 en van mij sinds 2012. Km stand 34000
Het zijspan is door Ad Donkers van LBS uit Elsendonk vakkundig aangebouwd. Het zijspan kan open schuiven (op een rail) om gemakkelijk in te stappen. Zeker ook voor een grote hond, want er is ook nog een speciale instap gemaakt voor een grote zware hond! De voorvork is middels een speciale vorkplaat uit Amerika aangepast voor lichter sturen (veranderde naloop) voor het zijspanrijden, dus met behoud van het orginele uiterlijk van de motor. Ik ben ervaren zijspanrijder (80.000 + km). Er zit een zware (EZS) stuurdemper op.
Verder heeft het zijspan hetzelfde orginele HD wiel gekregen als de motor, dus 3 dezelfde org. HD Sportster wielen. Als ervaren zijspanrijder hecht ik veel waarde aan echt goede remmen (hehe) dus heb ik op het zijspan ook een hydraulisch bediende schijfrem (Brembo) door Ad Donkers van LBS laten uitrusten, die remt samen met de schijfrem van het achterwiel middels de voetrem. Dus voor standaard 2 schijfremmen, achter 1 en zijspan 1 dus in totaal 4 hydraulisch bediende schijfremmen. Op het zijspan en achter op de motor heb ik nieuwe, speciale (zwaardere) Hagon schokbrekers met veren laten monteren.
Optisch is de motor duidelijk een gebruikte motor, dat kun je (komen) bekijken (foto´s). Technisch is de motor in prima staat! De combinatie rijdt lekker. Mijn motoren wil en wilde ik altijd perfekt in orde hebben. Ong. 200 km geleden heeft de combinatie een grote beurt gehad van over de 1500 euro. Inclusief 3 nieuwe banden, nieuwe (dikkere) voorvorkolie, nieuwe lichtschakelaar etc.. Ik heb nooit problemen gehad en starten deed ie zelfs verbazend goed, ook na 7 maanden ´s winters gestald te zijn geweest. Staat wel altijd naast de verwarming in de garage.
Extra´s en zo:
Alarm van Spyball met afstandsbediening !! Tweede claxon geschakeld samen met de orginele, dus luid=veilig. Verder Bosch dempers. De dempers zijn middels plaatjes dicht en stil gemaakt vanwege de strenge controles in het Mergelland, is met boor MAKKELIJK zelf op "smaak" te brengen .Links een highway step om eens van zithouding te kunnen wisselen (rechts kan geen step vanwege zijspanaansluitingen). K&N luchtfilter (gaat 100.000 km mee). Ik geef los mee een set bochten zonder balanspijp (kun je eens wisselen). En een zwaar, ART-4 kettingslot (vereist door verzekering).
Ik kies bewust voor de standaard maat wielen en banden, mijn vorige combinatie was een BMW R1150R EZS, dus met kleine wielen en brede banden.Sommigen van jullie nog wel bekend, die sienna rode. Heb het rijden met deze BMW combinatie, vergeleken met de standaard maat wielen en banden nooit lekker gevonden.
Deze motor is natuurlijk geen autoweg knaller, met 120 -125 is het echt op. Lekker rijden is tot zo 100 tot 110. Maar voor rustig toeren en rijden is het super leuk en apart. Beetje retro maar wel 55 pk en redelijk koppel, helemaal op zijspanrijden gemaakt en super goede remmen. Alle papieren zijn er natuurlijk bij zoals kenteken (het nieuwe creditcard-kenteken), en de papieren van het alarm met de code.
Proefrijden mag iedereen die echt zijspanrijden kan. Ben zeker genegen de koper m/v evt. het zijspanrijden bij te brengen. zou de eerste niet zijn, incl. mijn zus. Ook in de periode na de koop, in overleg zelfs bij jou thuis. Ik doe de motor weg omdat het mij steeds zwaarder valt te rijden vanwege gezondheidsproblemen en daardoor pijn. Ben 60 plus en de vrouw heeft motorrijden altijd "gevaarlijk en oncomfortabel" gevonden. Geloof me dat dit naderend afscheid van mijn mij liefste hobby echt pijn doet!
Vraagprijs is 6400 euro minus 800 (vanwege komend vertrek naar Azie) dus 5600! Over de prijs valt te praten BIJ de motor. Dus als je hem gezien hebt. Vragen via e-mail (over de combinatie) staat vrij. SON-leden hebben een streepje voor, bij mij want ik vind (subjectief natuurlijk) het leuker en gezelliger volk dan al die andere motor en toerclubs van tegenwoordig (was de laatste 5 jaren ook nog in 2 ander clubs lid en ben in verschillende clubs wezen kijken om de sfeer eens te proeven). Voor mij in "SON" veel meer de kameraadschap van pak hem beet 40 jaar geleden in de motorclubs, die ik bij andere clubs miste en bij SON (motortreffen SON, verschillende malen samen afspreken ergens en na de koffie en het praatje een toerritje).
Nu, ik zie eventueel jullie reakties tegemoet. Ik zal proberen de fotoos nog te plaatsen anders kun je die ook bekijken bij Speurders onder motoren: bij Harley Davidson en ook in de speciale rubriek "motoren met zijspan".
Ben zeker van plan naar het SON-city treffen te komen. Hoi allemaal!
Laatst gewijzigd door jastul op 02 mei 2016 15:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
charlesb52
*
*
Berichten: 2941
Lid geworden op: 19 sep 2015 11:15
Locatie: Maastricht
Has thanked: 2059 times
Been thanked: 1303 times
Contacteer:

Re: HD Sportster zijspancombinatie te koop! Speciale prijs.

Ongelezen bericht door charlesb52 »

Pfui, heel jammer dat te horen Jack.
We kennen elkaar nog vanuit de Rang Koetjee tijd; 1980 en verder, als motorrijder......

Hoop je te zien in SON-City (kom gerust bbq-en!) mét de motor!!!
jastul

Re: HD Sportster zijspancombinatie te koop! Speciale prijs.

Ongelezen bericht door jastul »

Tja, Charles, zo is het nu eenmaal. En beter niet vastklampen aan dingen die eigenlijk voorbij zijn. Wel de herinneringen koesteren en af en toe de verhalen van "toen" oprakelen. Altijd ervan maken wat er van te maken valt. Vroeger vaak eenn heerlijke zondag met de motor gehad, gewoon met een volle tank benzine, een pakje shag en een tientje om onderweg een koffie te drinken en in een frittekot een frietje te kunnen kopen. Dan was ik de koning te rijk. Lekker rijden de Ardennen in! Dus ook nu weer, proberen er (toch) iets van te maken.
Neem nou sex, Charles. Is niks meer, vergeleken met "toen". Kreeg al een erectie als ik een damesfiets tegen zo een lange lantaarnpaal zag liggen. Hehe! Maar ... in Azie kost de Viagra (echte) in de apotheek slechts 75 cent per stuk!. En die voornoemde massage van 5 euro, als je daar 10 euro van maakt, nou dan .... hehehhehehe.

Schiet me te binnen, de orginele kroonplaat (dus voor het solo rijden) heb ik ook nog. Die komt er natuurlijk bij. En ik heb toch nog eens een werkplaatshandboek oid van jou gekocht? Weet niet meer precies wat of welk, maar dat hoort er natuulijk ook bij. En nog twee reserve lampjes, kortom, alles wat ik nog zo heb liggen.

Hoe zou ik de fotoos van de combinatie die ik in Speurders bi de advertentiej heb staan hier hier ook kunnen plaatsen? Zou ik wel leuk vinden.
nimjaefighter
100-199
100-199
Berichten: 186
Lid geworden op: 21 sep 2015 10:53
Has thanked: 2 times
Been thanked: 11 times

Re: HD Sportster zijspancombinatie te koop! Speciale prijs.

Ongelezen bericht door nimjaefighter »

bow
1500-1749
1500-1749
Berichten: 1607
Lid geworden op: 20 sep 2015 23:36
Has thanked: 174 times
Been thanked: 349 times

Re: HD Sportster zijspancombinatie te koop! Speciale prijs.

Ongelezen bericht door bow »

Dat denk ik wel. Veel geluk in Azië Jack
Ironrien

Re: HD Sportster zijspancombinatie te koop! Speciale prijs.

Ongelezen bericht door Ironrien »

Kunnen er 2 kinderen in de bak........ :D
Plaats reactie